Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

A NYÚL ÜREGE

2022. december 30. 17:24 - The Cortez

Való Világ 11 - ”A moslék mosléka”

A leghírhedtebb magyar trashreality 9. évadjáról 4 évvel ezelőtt írtam. Sokan azt hittük a 10.-el már tényleg vége lesz ennek az egésznek, erre idén kijöttek a 11.-el.

24010436_6849f787a59f9ac38d96881ecc68bb29_wm.jpg

A címben olvasható, rendkívül találó elnevezés nem tőlem származik, hanem egy kommentelőtől! A 6. évad óta egyre lejjebb és lejjebb viszi a színvonalat az RTL mind versenyzők, mind megírt/kitalált történések tekintetében. A 7.-ben konkrétan bullyiinget láthattunk (élén az azóta már meghalt VV Fannival), a 10. egy párkapcsolati erőszak miatt vált hírhedtté, az eddigi utolsó pedig már az elején bántalmazási-alázási botrányoktól, egyben az exvillalakó Osváth Zsolti szerződésbontásától volt hangos.
Ezúttal egy nyilvános megszégyenítést ábrázoló jelenet (amelyben egy kretén ribanc köpköd egy buzi csávót), valamint egy olyan adás baszta ki sokaknál a biztosítékot, amiben egy valószínűleg cigány pali artikulátlanul, alig érthetően ordibálva kurvázza le a villa főkurváját. Az utóbbi eset nem egyszerű téma. Egyfelől megint az van, hogy egy olyan hulladék ringyót kéne sajnálnunk, mint ez a bizonyos VV Reni, akit az sem ment fel, hogy érezhetően az ő erőltetett bemutatkozóvideója is végig van kamuzva. Másfelől nézve az óbégató srácnak igaza volt, ám tényleg fenyegetően, felkavaróan, az 1-es villamos világát megidézve adta elő a dolgot. Harmadrészt pedig jogosan merül fel a kérdés, ha ilyesmi lemehet a tévében nézettségnövelés szempontjából, akkor a jövőben még mi minden fog megtörténni?
A VV 10-be egyedül Mérő Vera mert komolyabban beleállni, ki igaz, hogy egy feminista, de legalább felszólalt a műsor ellen. Erre válaszul a liberálnáci RTL-nek volt pofája azt hazudni, hogy ők fontos társadalmi problémákat mutatnak be... tehát ”szórakoztató” trashreality gyártókból hirtelen felelős ismeretterjesztő műsor-készítőkké vedlettek át. Mérő megint megtalálta őket, ráadásként egy büntetőjogász szintén bűncselekménynek nevezte az ominózus pillanatokat, ezért ismét álságos hazudozásba kezdtek bele:

„a Való Világgal nem célunk az erőszak bármilyen formáját népszerűsíteni. Ellenkezőleg: a műsor készítői az erőszak minden formáját, így a verbális erőszakot is elítélik. A közvélekedéssel ellentétben azonban a villában zajló eseményekre nincs teljes ráhatása a műsor készítőinek. A műsor és a műsorsugárzás jellege miatt a szereplők viselkedését, a villában történt eseményeket valós időben a műsor készítői nem tudják befolyásolni. A villalakókat akkor zárjuk ki a játékból, ha a velük előzetesen megismertetett szabályok szerint saját, vagy mások testi épségét veszélyeztetik. A szóban forgó eset kapcsán a játékosok tájékoztatást kaptak a műsor készítőitől arra vonatkozóan, hogy milyen jogi lehetőségeik vannak.”

Elítélik az erőszakot, még a verbálisat is, miközben a szennyműsoraik nagy része másról sem szól. Nincs teljes ráhatásuk az eseményekre, mialatt a legtöbb balhét ők írják/alakítják/hergelik. Ahelyett, hogy beszüntették volna a szarjukat, vagy legalább az agresszív játékosokat kizárták volna a játékból, inkább valami pszichológust küldtek a luxusvillába, ezzel azt gondolva, minden el van simítva, mehet tovább a show.


Nyári Gábor felelőssége


Nyári Gábor (a fenti képen látható képződmény) a Való Világ ”kreatív producere” (de többek között a Mónika show-n ugyancsak dolgozott), ő dönti el, hogy milyen nézettségmaximalizáló primitívkedések kerüljenek bele végül az összefoglalókba. Ha mindez nem lenne elég, a társadalomromboló ”hivatására” büszke kultúrbűnöző hosszú évek óta, Puzsér Róbert műsoraiban álintelligensen, kínosan modoroskodva, izzadtságszagúan erőlködve maszturbál szellemileg, hogy megtévessze a gyanútlan hallgatókat, illetve a hozzá hasonló sutyerákokat megnyerje magának. Puzsérék egyszer vesztek vele össze durvábban, melynek előbb a rádió pár perces elkussolása, később pedig nyálas, szánalmas összeburolás lett a következménye. A Nyárival való régóta tartó barátság + együttműködés természetesen Puzsért & Horváth Oszkárt ugyanúgy minősíti, mivel emiatt gyakorlatilag a saját arcukba szarnak a közönségük előtt.


Kép forrása: itt

12 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://redstyleschool.blog.hu/api/trackback/id/tr4817999172

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Santiago Hernandez 2023.01.06. 12:23:11

A kérdés adott: kit terhel a felelősség? Aki fogyasztja a trasht, vagy aki létrehozza? Ha nincs fogyasztás, nincs gyártás sem. Eladni azt lehet, amit megvesznek.
Egy ideális világban nulla, azaz zéró nézettsége lenne nem csak ennek, de az egész retekklubnak, vele együtt a kereskedelmi tévécsatornák és úgy általában a bulvár média lehúzhatná a rolót

The Cortez · http://redstyleschool.blog.hu/ 2023.01.08. 15:45:37

@Santiago Hernandez: A gyártót. Ez a nincs kereslet, nincs kínálat már rohadtul unalmas. Egyrészt mert ez a 2 dolog oda-vissza hatnak egymásra, másrészt az RTL esetében különösen nincs értelme ennyivel elintézni a dolgot, mert ha ők nyomatni akarnak valamit, azt nyomatni is fogják, ha sikeres, ha nem. Ez volt a Barátok közttel meg az éjjel-nappal Budapesttel is. Mindkettőt addig erőltették, amíg nézettek nem lettek.

ironpilled666 exblackpilled666 2023.01.08. 23:45:27

@The Cortez: Teljesen igazad van. A "nem kell nézni, ha nem tetszik"-típusú bullshitek figyelmen kívül hagyják nem csak az emberi természetet, de a média működését is. Az emberek nevelhetőek, de el is lehet őket butítani. A Retek klub 25 éve tartó butításának pedig már bőven beérett az eredménye.

The Cortez · http://redstyleschool.blog.hu/ 2023.01.09. 20:09:44

@blackpilled666: Simán. De nyilván a TV2 sem jobb.

„A "nem kell nézni, ha nem tetszik"-típusú bullshitek figyelmen kívül hagyják nem csak az emberi természetet, de a média működését is”

Igen. Meg aki ezen a véleményen van, az szerint bármi lemehet a tévében/megjelenhet a youtube-on.

Talpig Jimmy 2023.01.10. 06:00:56

Igazatok van! :D
Valóban cenzorért kiált ez az egész és Ti lennétek azok akik kiválasztanák a CENZORT a mélységes erkölcsi és szellemi fölényetekkel? :DDD

Santiago Hernandez 2023.01.11. 09:50:34

@blackpilled666: Tehát akkor ez azt jelenti, hogy a társadalomnak három rétrge van:
1, akire nincs hatással a trash
2, a reménytelenül, a médiától függetlenül ostoba
3, és egy réteg (a fiatalok főként) akiket szellemileg lehet felfelé és lefelé irányítani a média által?

ironpilled666 exblackpilled666 2023.01.17. 07:44:05

@Talpig Jimmy: Elméletben - ELMÉLETBEN - ez most is így van, természetesen nem "mi" döntenénk el, hanem egy erre kinevezett, társadalom által e célból fenntartott hatóság. Ez már a NER előtt is képtelen volt ellátni a feladatát, azóta pedig már nem is ez a célja, hanem csak annyi, hogy látszólag random büntetésekkel elvegye a kedvét a különböző médiumoknak a kormány kritikájától.

ironpilled666 exblackpilled666 2023.01.17. 07:47:58

@Santiago Hernandez: Akár így is lehetne fogalmazni. Mondjuk szerintem még az első kategóriába eső tudatos médiafogyasztók pszichjéjében is lehet károkat okozni, ha nem is pont úgy, mint a harmadik kategória esetén, továbbá úgy gondolom, hogy a demens nyugdíjasokat leszámítva mindenkinél van esély valamilyen szintű fejlődésre.

The Cortez · http://redstyleschool.blog.hu/ 2023.01.20. 19:37:06

@blackpilled666: „továbbá úgy gondolom, hogy a demens nyugdíjasokat leszámítva mindenkinél van esély valamilyen szintű fejlődésre.”

Túl jóhiszemű vagy. Való Világon meg hasonló trash-realityken felnevelt embereknél csekély esély van bármiféle fejlődésre.

Hartrigel 2023.01.29. 17:24:09

Szevasz Cortez!

Erről a mostani Andrew Tate szituról nem akarsz posztot írni? Érdekelne róla a véleményed. Elég magaslabda az egész, kb. felvan fújva vele az angolszász Manosphere.

The Cortez · http://redstyleschool.blog.hu/ 2023.02.05. 13:50:29

@Hartrigel: Csáó!

Eddig nem nagyon foglalkoztam ezzel a dologgal, de majd jobban utánaolvasok és lehet, hogy lesz poszt.
A NYÚL ÜREGE
süti beállítások módosítása