Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

A NYÚL ÜREGE

2022. február 12. 20:45 - The Cortez

Simp = Béta orbiter

Az internetvilágban mostanában divatos simp szó valójában a béta orbitert jelenti, ám az elnevezés érdekes módon nem a Red Pill-irodalomból származik.

maxresdefault_5.jpg

A simp szó eredendően az angol simpleton (egyszerű személy, buta, hülye, ostoba, barom ember, balek, hiszékeny alak) lerövidített, szlengesített verziója, de később egy új jelentéssel bővült.

A Lexiq így határozza meg a simp fogalmát: 


„Manapság azokra a férfiakra használják, akik bármit (a szó használója szerint túl sokat) megtesznek annak érdekében, hogy elnyerjék egy nő tetszését.
A kifejezést nem romantikus, hanem negatív értelemben használják. Egy simp ahelyett, hogy önmaga fejlesztésén, építésén dolgozna, és ezzel nyerné el a nők tetszését, inkább talpnyaló, földön csúszó módon viselkedik.”

 

Az Index a Ha ma csak egy új szót tanul meg, ez legyen az című cikkében ekképpen definiálja a szót:


A simp egy olyan valaki, aki túl sokat tesz kiszemeltjéért, ezért cserébe viszont semmilyen romantikus visszaigazolást nem kap. Az ember, akire használják, lagymatag, pipogya, és vakon hisz abban, hogy jóságával elérheti az áhított közösülést.”


A Járd A Saját Utad! MGTOW-blog pedig ezt írta a béta orbiter személyről:

„hosszabban béta orbiter, aki elfogadja a nő “inkább legyünk barátok” visszautasítását abban a reményben, hogy később “kiharcolja” a vágyott célt. A nő maga mellett tartja, mert az orbiter anyagilag és érzelmileg is önkéntesen a nő alá rendeli magát”


Én meg ezeket mondtam el az utóbbiról, tavaly szeptember 19-én:

„Tehát mindenképpen egy olyan paliról van szó, aki leszarja ha friend zone-ba száműzik, mert azt gondolja, hogyha rendszeresen, kitartóan, illetve elég keményen segget nyal, akkor egy idő után majd megkapja méltó jussát: az áhított nőt vagy legalább annak pináját. Az ilyen férfi úgy tekint a csajra, mint valamiféle előléptetésre, a munkahelyi ranglétrán való feljebbjutásra... A béta orbiter tulajdonképpen egy önmagát kizsákmányolni hagyó mangina, aki csak egyetlen nőnek a házimanginája.”

Vagyis a 2 lexéma 1 az 1-ben ugyanazt jelenti, ám a simpet a sima nagy pofájú, a nőknek kollektíven benyaló radikális manginákra ugyanúgy alkalmazzák. Ami a zseniális az egészben az az, hogy a simp elnevezés ezúttal a Red Pill-körökön kívülről érkezik, mivel az újdonsült értelmében a TikTokon lett népszerű. Persze meglehet, hogy az ottani red pillerek terjesztették el a szót, viszont mindenképpen jó látni, hogy alapvetően nem piros pirulás site-okon, főleg a fiatal generációnak szánt lapokon is ismertté válnak bizonyos aggasztó, vagy éppen röhejes társadalmi-szexpiaci jelenségek.


Kép forrása: YouTube

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://redstyleschool.blog.hu/api/trackback/id/tr117446298

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
A NYÚL ÜREGE
süti beállítások módosítása