Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

A NYÚL ÜREGE

2022. október 22. 19:34 - The Cortez

Kritika: Pleasure

Pornóiparról szóló erotikus dráma, ami végre keményen beleáll a témába.

mv5bnznhota1ndqtnziyms00nmyxlwfiotctzgexmdfkngi0nzuwxkeyxkfqcgdeqxvyotc5mdi5nje_v1.jpg

A svéd, vicces nevű Ninja Thyberg alkotása korábban csak rövidfilm verzióban létezett. A 2021-es változat dokumentarista feelingű, nem hülyéskedi el a a főtematikát, és nem is szemléli távolról, hanem az éles szexjeleneteket leszámítva, rendesen belemegy a részletekbe.

A sztori szerint egy svéd kurva a kamerák előtt akarja baszatni magát, ezért az Államokba repül, hogy elmerüljön a  Los Angeles-i pornó szerteágazó világában. Két forgatás között követő tábort próbál szerezni magának a social mediában. A barátain lazán átlép, mások faszán meg pináján kúszik feljebb a ranglétrán, míg az anyjának természetesen hazudozik, mint a vízfolyás. Persze csak addig nagy az arca + a pofája, amíg össze nem hozza őt a sors egy valóban durva filmes stábbal, akiknél aztán visszanyal az a bizonyos fagyi.

A taglalt kérdéskör miatt eleve nézeti magát a mozi, ám a cselekménye pörgős, az elején sem húzza az időt unalmas üresjáratokkal, ráadásul meglehetősen valós képet fest a felnőtt filmiparról. A rendezőnő hitelesen ábrázolja a beleegyezési procedúrákat, a kezdeti nehézségeket, a felvételek előtti felkészüléseket, a feltörekvést, a befutást, továbbá a kulisszatitkokat. Mindezek mellett tökéletesen bemutatja, hogy azok a ribancok, kikre mindenki rejszol a monitor előtt ülve, miféle igénytelen tramplik a valóságban.

jg8vlvaohx5lpzjfwdajwuvpmwt.jpg
Sok szakmabeli felbukkan a filmben. Mick Blue & az egykori KRESZ-oktatómra hasonlító, röhejes Steve Holmes például meggyőző alakítást nyújtanak, viszont a Dana DeArmond nevezetű pornós kurva végig nevetségesen viselkedik. Szánalmas az a mítosz, illetve istenítés, amelyet az önmagát játszó, ultrakínos Mark Spiegler menedzser (ő ismerős lehet a Rocco c. doksiból) köré írtak, főleg, hogy a csávó itt pluszban még gusztustalan is.

Betétdalokként operanyekergéseket nyomatnak: az egyikről a stáblista alatt derül ki, hogy egy trap/hip-hop zene része. A történet nem tér ki a főszereplő sztárrá válásából következő magánéleti változásokra. A műnek jól állt volna a felemelkedés-bukás narratíva, ám helyette inkább egy negatív karakterfejlődéssel megspékelt, sima felemelkedés sztorit meséltek el.

6/10


Képek forrása: IMDb

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://redstyleschool.blog.hu/api/trackback/id/tr9117960196

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A NYÚL ÜREGE
süti beállítások módosítása