Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

A NYÚL ÜREGE

2021. június 22. 23:28 - The Cortez

Gulyás Márton és a Partizán

Gulyás Márton az utóbbi idők egyik legfelkapottabbá vált baloldali aktivistája. De pontosan mi a baj vele és a Partizán nevű YouTube-csatornájával.
479309_partizan_gulyas_marton.jpg

Gulyás 1986-ban látta meg a napvilágot. Libsi politikai aktivista és rendező. A hírhedt, Schilling Árpád által alapított Krétakör Alapítvány volt tagja, valamint ügyvezetője. A Slejm - A torkon ragadt politika videóblog kitalálója-szerkesztője. Az utóbbi mintájára 2018-ban létrehozta a Partizán nevezetű YouTube-csatornát. 2020 novemberében egy orbitálisat coming outolt.

Híres a harcias attitűdjéről, na meg a balhéiról. A teljesség igénye nélkül: több kormányellenes tüntetést szervezett, 2015 augusztusában a Fityisz kerítésépítése ellen tiltakozott, 2017 március 15-én Darth Vadernek öltözve tüntikézett Toroczkai ellen, ugyanebben az évben a CEU mellett kardoskodott, előadásokon trollkodott, de ezeken kívül, érdekes módon, egy DK-rendezvényen is kifejezte nem tetszését.

A Partizánt a Slejm utódjaként indította útjára. A interjúműsor hatalmas nézettséggel, rengeteg támogatóval, illetve egy 2021-ben besöpört díjjal rendelkezik. Témája jellemzően közéleti, ám kulturálisabb vagy éppen médiával foglalkozó adások szintén előfordulnak. Sokan közszolgálatinak tartják, mivel Gulyás nemcsak a haveroknak-neki szimpatikus arcoknak, hanem mindenkinek lehetőséget biztosít a saját játszóterén. Mindez szép és jó, csak a beszélgetések közben sajnos szinte mindig előtör belőle a liberós énje.

A szexizmus, a MeToo, a patriarchátus meg a kapitalizmus a rögeszméje. Ezeket a jelszavakat gyakorlatilag bármibe, akár még egy befőttelrakásról szóló csevegésbe is képes lenne beleerőltetni. A legfájdalmasabb pont vele kapcsolatban nem az egyértelmű manginasága: sokkal rosszabb, hogy eleinte egy jól fésült, kulturáltabb férfivaginának tűnik, ki nagyjából a centrumot képviseli.

A Kovács Áronnal készített interjújában égette le magát talán a legjobban, ugyanis kegyetlenül túltolja benne a PC-t, elkeni az áldozatok felelősségét + az adás végén femináci szervezeteket reklámoz. Bulv Áronról egyébként volt már szó régebben (ráadásul 2-szer), viszont úgy tűnik ő az a fajta, Schobert Norbihoz hasonló mangina, aki utólag kínosnak érzi a múltbéli valóban kínos kijelentéseit, s megpróbálja valahogy helyreállítani a nyilvánosságnak mutatott karakterét. 


Forrás: itt és itt
Kép forrása: Mandiner

13 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://redstyleschool.blog.hu/api/trackback/id/tr1416600772

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Maddness69 2021.06.23. 01:13:02

Nem hallgatjuk, nem nézzük.
Semmi kedvem szarból kiválogatni a mazsolát, ha egyáltalán találok a kupacban. ;)

MsIreneAdler 2021.06.24. 21:36:02

Életemben most látom és olvasok róla először... Lehet nem vagyok túl tájékozott :)

ironpilled666 exblackpilled666 2021.06.27. 08:15:36

Én nem lipsinek mondanám, hanem hardcore komcsinak. Persze a modern lipsi az komcsi is egyben, és viszont, szóval értem az egyszerűsítést.

Egyébként vicces, amikor egy buzgár próbálja elmagyarázni, hogy milyenek a nők, és hogyan kell bánni velük, és hogyan kell nem elnyomni őket. Mintha volna róla bármi fogalma. De a hitelesség nem fontos, a lényeg, hogy legyen kurvára progresszív, tehát azt kell böfögni, amit a nyugati mainstream nyomat.

The Cortez · http://redstyleschool.blog.hu/ 2021.06.27. 20:48:21

@MsIreneAdler: Igen? Pedig Puzsér is csinált vele műsort a Sznobjektívben :D

@blackpilled666: A kapitalizmus ellenességgel a kommunizmust, minden mással meg a liberálnácizmust nyomatja. Ő benne az is szánalmas, hogy általában a szociális érzékenységgel takarózik, miközben egyértelműen csak balhézni akar.

Persze, hogy vicces. A legtöbb mangina az, ha a női lélek rejtelmeiről kezd el magyarázni. Ha buzi, akkor még inkább.

MsIreneAdler 2021.06.28. 16:13:08

@The Cortez: Puzsért semmiképpen sem nézem, ritkán hallgatom, viszont gyakran olvasom :). Szeretem az írásait, érdekesek és sokszor nagyon is helytállóak a kritikái, de az előadásmódját, ahogyan beszél, azt valamiért nem bírom.
Senki nem érti a nőket amúgy, miért pont ez a csóka gondolja magáról, hogy ő igen :)?

The Cortez · http://redstyleschool.blog.hu/ 2021.06.28. 22:31:34

@MsIreneAdler: Nem tudtam. Sokan vannak így vele, hogy nem bírják a beszédét. Nekik szokták ajánlani az írásait.
Mert túl sok benne a női vonás :D Tegnap ilyen felvételeket láttam róla:

www.youtube.com/watch?v=3dOFtWKCjCc

Ilyen kinézettel nem tudom miért háborodott fel azon, hogy lebuzizták.

MsIreneAdler 2021.06.29. 20:55:29

@The Cortez: igen, egyébként 99%-ban egyet tudok érteni azzal, amit mond. Meg persze azt is elfogadom, hogy a stílusa, az orgánuma szorosan hozzátartozik ahhoz az arcához, amit a külvilág felé mutat. Különösen tisztelem benne, hogy nagyon védi a magánéletét.
Oh, ugyanmár... Egy ilyen séró még nem éri el az ingerküszöbömet :)

The Cortez · http://redstyleschool.blog.hu/ 2021.06.29. 22:26:22

@MsIreneAdler: Nem mindig védi annyira a magánéletét.
Volt már szőke is :D

Lorrh 2021.07.20. 20:22:52

Milyen buta jelző egy nyíltan homoszexuális férfit manginának nevezni? A cikk író nincs tisztában a szó jelentésével. Ezt egy olyan férfire értelmetlenség rámondani, akit nem a nők vonzanak, ergo nincs is miért nekik hízelegnie.

ironpilled666 exblackpilled666 2021.07.21. 23:33:19

@Lorrh: Mangina - A male feminist. A man who is overly concerned with women's issues to the point of complacency or contempt for those of his own gender. - Ez a top definition a Urban Dictionary szerint, de a többi definícióban sincs szó arról, hogy azért hízeleg, mert így akar baszáshoz jutni. Akkor már inkább a white knight az, aki baszást remél.

Gulyás valószínűleg pont azért mangina, mert sosem szembesült a nők érzelmi terrorizmusával, és nem látja át, hogy a mainstream elnyomás-konteó milyen szinten hamis, bedől az áldozat-kultusznak. Buziként egészen könnyű lehet azt hinni, hogy a férfiak erőszakosak, a nők meg angyalkák. Elég okosnak tűnik egyébként, ha valóban fontos lenne neki az igazságosság, akkor valószínűleg elkezdene kételkedni ebben a leegyszerűsített valóságértelmezésben, de ő inkább sikeres médiakurva akar lenni, sok szerepléssel.

The Cortez · http://redstyleschool.blog.hu/ 2021.08.05. 19:11:11

@Lorrh: Pont én ne lennék vele tisztában? Blackpilled jól leírta a lényeget.

@blackpilled666: A white knight meg a mangina ugyanaz. A manginák nem feltétlenül a pináért hízelegnek, de erősen jellemző rájuk.

Gulyásért meg a Partizánért pedig kár, mert a csávó tényleg nem tűnik hülyének és a műsora is teljesen színvonalas dolog lehetne, ha nem erőltetné bele a hülyeségeit.

Reactor 2021.08.23. 20:22:19

Ami idepasszolna még, az a mostanában sűrűn használt "simp" kifejezés.

Az angol "simpleton" (jelentése: együgyű, tökfilkó) csonkolásával keletkezett, mára gyakorlatilag 100%-ban azokra a férfiakra használják, akik pincsikutya módjára, lógó nyelvvel gazsulálnak a nőknek, viszonzás reményében.

The Cortez · http://redstyleschool.blog.hu/ 2021.09.16. 18:33:01

@Reactor: Ez jó :D És egyre többet találkozok az elnevezéssel.
A NYÚL ÜREGE
süti beállítások módosítása