Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

A NYÚL ÜREGE

2020. április 29. 20:34 - The Cortez

Kritika: Barátnő rendelésre

A Steven Soderbergh kurvadrámájából (The Girlfriend Experience) készült sorozatban, ezúttal nem a Sasha Grey nevezetű pornós luvnya, hanem Riley Keough, vagyis Elvis Presley unokája játssza el a főszerepet legalábbis az első évadban.

mv5bmtq2njg4mte2nf5bml5banbnxkftztgwnzi2mdcyote_v1.jpg

1. évad:

A történet antihőse egy joghallgató csaj, aki gyakornoknak áll egy menő, elit céghez, de mivel nemcsak egyszerű egyetemista, hanem egy 7köznapi kurva is (pl: simán megbaszatja magát bárokban), így másodállásban lazán hivatásos ribancnak szegődik. Színvonalas szállodákba és elegáns éttermekbe jár, ahol pénzes palikkal, köztük egy manginával találkozgat.
A pszichopatának/szociopatának tűnő nőszemély, természetesen a melóhelyén sem bír a pinájával, ugyanis alaposan megkúratja azt a felettesével. Amikor kitudódik a dolog, akkor persze egyből a hamis nemi erőszak-vádhoz folyamodik, tehát a sorozat kiválóan bemutatja, hogy milyenek a mai ringyók. A cselekmény előrehaladtával egyre mélyebbre süllyed a szartengerben, ezáltal a sztori fokozatosan érdekesebbé, a hangulat pedig nyomasztóbbá válik. Egyébként a nagy igazságot, vagyis hogy a főszereplő csaj világéletében egy önző, szarházi picsa volt, pont a karakter anyja mondja ki.
A sorozatot jellemző lassú történetvezetés, minimalista stílus, depresszív atmoszféra, steril képi világ meg a hosszú, néma jelenetek, mind a kurvaember kiüresedett lelkiállapotát tükrözik.

6/10


2. évad:

A 2. szezon sokkal szarabb, mint az első. az alkotók nem a korábban elkezdett cselekményt folytatták, hanem inkább új szereplőket hoztak be a képbe, ráadásul megváltoztatták a sorozat szerkezetét, amelyben ezúttal 2 különálló sztorit kapunk..
Az egyikben megismerhetünk egy legalja színvonalú, femináci hivatásos faszcibálót: tönkre akarja tenni az egyik kliensét, mert szerinte nőgyűlölő (egészen véletlenül pont egy fehér, heteró, konzervatív politikusról van szó...), sunyiban felvételeket csinál róla és persze ki is adja a szexvideókat, míg egy másikkal szándékosan teherbe ejteti magát  A magánéletében nem meglepő módon, leszbikus a ribanc. Szövetkezni kezd egy sikeres, karrierista nőszeméllyel, akinek egy brutálisan lehangoló dráma kerekedik a történetéből.
A másodikban egy félnéger csaj a fehér, hihetetlenül nevetséges nevelt lányával együtt bekerül a tanúvédelmi programba, ezért egy, a halál faszához közeli sivatagos helyre telepítik őket. Ez a szál tele van unalmas, elvont + röhejesebbnél röhejesebb jelenetekkel, ám időnként azért röhögni is lehet a látottakon. A sztorinak amúgy van egy örökérvényű tanulsága, ami úgy szól, hogy „aki egyszer kurva volt, az mindig az marad!”
Ezt az évadot még jobban átjárja a vontatottság, a monotonitás, a kiégés, valamint a lelketlenség.

4/10 


Kép forrása: itt

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://redstyleschool.blog.hu/api/trackback/id/tr7815648092

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lorrh 2020.04.30. 07:16:08

"a sorozat kiválóan bemutatja, hogy milyenek a mai ringyók"
Ez egy megírt film, azt mutat be amit az írója akar, illetve ami elég irritáló a nézőnek, hogy érzelmileg bevonódjon és nézze a sorozatot. Mesterséges világ.
Amúgy a ringyók minden világban ringyók voltak.
Te meg arra a végeredményre akarsz kilyukadni az egész blogoddal, hogy minden mai nő ilyen ringyó. Ügyesen ezt explicit nem mondod ki. Csak sugallod.

The Cortez · http://redstyleschool.blog.hu/ 2020.04.30. 17:07:27

@Lorrh: Mi a helyzet Lori?

„Ez egy megírt film, azt mutat be amit az írója akar, illetve ami elég irritáló a nézőnek, hogy érzelmileg bevonódjon és nézze a sorozatot”

Pontosabban ez egy földhözragadt sorozat, ami keményen reflektál a valóságra.

„Te meg arra a végeredményre akarsz kilyukadni az egész blogoddal, hogy minden mai nő ilyen ringyó”

Kurvákról volt szó, nem minden mai nőről. De persze könnyebb szándékosan félreértelmezni a mondandót.
A NYÚL ÜREGE
süti beállítások módosítása