Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

A NYÚL ÜREGE

2019. szeptember 01. 13:45 - The Cortez

Ajánló: Egy őrült pillanat

Eredeti cím: Un moment d'égarement/One Wild Moment
Stílus: Dráma, Vígjáték
Nemzet: Francia, Belgium
Év: 2015

p_65256_kngkhibm.jpg

Egy merész francia remake, ami 2 évvel a MeToo-tombolás kezdete előtt jelent meg. Vígjátékként reklámozták, vannak is benne poénok bőven, de ez inkább egy ütős, a modern társadalmi folyamatok kiválóan visszatükröző dráma. Kissé hasonlít a Knock Knockra, bár ez nem annyira vérlázító.
Az eleje remekül bemutatja a mai, neoprimitív party kurvák viselkedését, gátlástalanságát és tiszteletlenségét (pl: összevissza kamuznak, ringyónak öltöznek a taxiban, még egy síron is szelfiznek stb.). Később komolyabb fordulatot vesz a cselekmény, ugyanis az egyik fater (a leginkább az Életrevalókból ismert Francois Cluzet) 17 éves lánya, egy közös családi nyaraláson megbaszatja magát a másik 40-es apukával (a világhírű Vincent Cassellel), akit természetesen zaklatni, fenyegetni, manipulálni kezd a tengerparton történő kúrás után. A film első fél óráját végigbulizó Cassel balsorsa súlyos, hitelesen előadott, ezáltal simán átélhető, ugyanakkor a legjobb haverja lányával közös titka, időnként vicces helyzeteket eredményez.
p_65256_mxfwfgej.jpgAz alkotásban elhangzik egy odabaszós hasonlat a nőkről, illetve egy még keményebb kritika a PC-ről. A femináculás szerencsére elmarad, de egy beszólás erejéig, Cassel karakterének a lánya azért visszabüfögi a XXI. századi, férfihibáztató álláspontot. A mozi leggyengébb pontja Cluzet figurája: normális a viszonyulása a fiatal 2 picsához, a kiakadásai is érthetőek, viszont rohadtul röhejes, ráadásul a végén már hatalmas faszságokat művel.
Korzikán játszódó, rádióslágerekkel televágott film a nők által elkövetett zaklatásról, egyenesen a füttytörvény országából!
p_65256_dksxdxfu.jpg


Képek forrása: itt

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://redstyleschool.blog.hu/api/trackback/id/tr9115034428

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2021.09.06. 09:59:31

Nem láttam az eredetit, nem tudom kellett-e ezt újra elővenni, de Vincent Cassel miatt mindenképpen megéri megnézni.
Nagyon francia, pontosabban nagyon európai film a generációkról, a szerelemről, a sorsokról.

The Cortez · http://redstyleschool.blog.hu/ 2021.09.16. 18:41:58

@doggfather: Ezt teljesen érdemes volt elővenni, bár ha 2 évvel később jelenik meg, akkor sokkal nagyobbat üthetett volna.
A NYÚL ÜREGE
süti beállítások módosítása