Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

A NYÚL ÜREGE

2019. április 19. 21:22 - The Cortez

Red Pill a Bibliában

Ha már úgy érzed mindent elolvastál-megnéztél-meghallgattál Red Pill-témakörben, de még mindig szomjazol a tudásra, akkor itt az ideje, hogy fellapozd a Bibliát!

bible_typography_by_vyndo_d3cxxav-pre.jpg

A Bibliával kapcsolatban háromféle értelmezés létezik: az egyik a vallási fanatikusok meggyőződése, amely szerint minden egyes sort szó szerint kell érteni, a másik az ateista nézőpont, vagyis hogy semmi sem igaz belőle, a harmadik pedig a lehető legintelligensebb felfogás, ami azt mondja ki, nem az a lényeg igazak-e a történetek vagy sem, hanem az, hogy mit mesélnek el. A 2 legzseniálisabb ószövetségi sztorinál is érdemes tehát a sorok között olvasni.


A kígyó

A férfiszféra Red Pill-filozófiáját ihlető Mátrix c. film, köztudottan több vallási szimbólummal és Bibliára való utalással operál. Az abban megjelenő Piros Pirula, amitől az ember felébred a mesterséges álomvilágból, meglátja a Valóságot, azaz szó szerint felnyitja a szemét, mi mást jelképezhetne, mint az Ádám & Éva történetéből ismert, Tudás fájának (!) almáját? Mind a ketten zabáltak az illegális termésből, majd ugyanúgy jártak, mint Neo, azzal a különbséggel, hogy ők soha nem térhettek vissza Csodaországba (a filmbeli Mátrixot részben nyilván az Édenkert inspirálhatta).
Az első emberpár sztorija bár nem hosszú, de rengeteg tartalom van benne. Az egész egy tanmese az emberi természetről (kíváncsiság, „a tiltott gyümölcs édesebb” stb.), a nők manipulálhatóságáról, de értelmezhető úgy is, hogy amíg a férfi rá nem talál a Red Pillre, addig a nők a farkánál fogva fogják vezetni. Ha még mélyebben belemegyünk, és az Évát megkísértő kígyót egy alfahímként fogjuk fel, kinek hatására az nem tud parancsolni az ösztöneinek, akkor elmondhatjuk, hogy a cselekmény a női lélekről, egyben a hipergámiáról is szól.
Az ószövetségi Isten bosszúálló volt, aki bűnnek tartotta az A jó és rossz tudásának fájáról való evést, így a szabály megszegéséért, kivágás járt a Paradicsomból. Ha megfigyeljük, a red pillerek Ádámékhoz hasonlóan járnak, amikor elkezdik látni maguk körül a Valóságot: a kék pirulás társadalom kirekeszti őket a picsába.


Sámson és a filiszteusok

Sámson egy szuperhős volt, kinek a hajában rejlett az ereje. Ilyesmi persze elképzelhetetlen a Valóságban, viszont mindjárt könnyebben befogadható a sztori, ha az emberfeletti erő szót kicseréljük hatalomra, a hajat pedig pénzre, státuszra vagy mondjuk vállalkozásra. Éva jól kibaszott Ádámmal, de ő csak naiv volt (esetleg ösztönlény), ám a Sámsont átbaszó Delila már egy számító, törtető, gátlástalan, pszichopata nősténydisznó, aki kiválóan megeleveníti korunk gold digger kurváit, illetve „mííítúúúúúú”-t óbégató, femme fatale picsáit. Teljesen érthetetlen, hogy sok, ezt a történetet fontosnak meg tanulságosnak tartó vallásos (és persze kék pirulás) ember, hogyan képes a párkapcsolat/házasság mellett kampányolni.


Kép forrása: itt

18 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://redstyleschool.blog.hu/api/trackback/id/tr7514775394

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

corto maltese · http://anarchistakispolgar.blog.hu/ 2019.04.20. 02:01:29

"Teljesen érthetetlen, hogy sok, ezt a történetet fontosnak meg tanulságosnak tartó vallásos (és persze kék pirulás) ember, hogyan képes a párkapcsolat/házasság mellett kampányolni."

Ha megnézzük a nő helyét mind az ortodox(abb) zsidó vallásúak, mind a konzervatív(abb) keresztények körében azért ez nem feltétlen érthetetlen annyira szerintem. Más kérdés, hogy az említett kampányolás manapság már anakronisztikus dolognak hat az emancipáció miatt, de vannak még erős vallásos közösségek, gyülekezetek, vagy csak gyülekezeti tagok, ahol még megállja a helyét a dolog. Általánosságban, a mai korban viszont tényleg nem állja meg a helyét az érvelésük persze. Az énekes Ákos "botrányos" megnyilvánulása is valami ilyesmiről is szólt. Szerintem ő sem bluepilles, de ettől függetlenül tuti, hogy házasságpárti.

Elvileg amúgy a kanonizált kereszténység ideális nőképe elvileg a szűz Mária lenne, akinek nagyon profánul és sarkosan szólva, a hipergámiáját maga Isten elégíti ki, így a belső kényszer - ha valóban hívő és vallásos az illető nő - megszűnik, mert Isten, Krisztus és az esetleges megváltás az ő célja (és nem pedig mondjuk Brad Pitt vagy a gold diggerség). Hasonló logika alapján képesek a szenvedélybetegeket vallással "kezelni" sikeresen (bizonyos szempontból a hipergámia is egyfajta szenvedélybetegség).

Érdekesség egyébként, hogy az apokrif Tamás evangéliuma szerint Mária Magdolna lélekben férfivá válhatott így méltó lett a krisztusi tanításhoz, de csak így, mert a női lélek ez alapján nem alkalmas a megváltásra, amíg lélekben (és így gondolkodásban) nő(i) marad:
"Íme, én biztatni fogom őt, hogy férfiúvá teszem; hogy ő is élő
szellemmé legyen, amely hozzátok, férfiakhoz hasonlít. Mert minden asszony, aki
férfiúvá lesz, be fog menni a mennyek királyságába."

Julius Evola a következőket írja Otto Weininger: Nem és jellem tanulmánykönyvét ajánlva:
"A római katolikus teológiában viszonylag hosszú ideig képezte vita tárgyát, hogy a nőnek vajon van „lelke” vagy nincs. Ennek kapcsán Szent Ágoston kijelenti, hogy „a nő nem Isten képére teremtetett”. A tézist, miszerint „a nők nem emberek”, még 1555-ben is megerősítették, s ennek értelmében a nők nem lehetnek igazi emberi lények – egy másik fajhoz kell sorolni őket. Hasonló felfogással találkozunk az iszlámban is. De nem találhatók nők a „Tiszta Földön”, az úgynevezett Nyugati Paradicsomban a távol-keleti hagyományok tanítása szerint sem, mivel ahhoz, hogy az idejutásra egyáltalán érdemessé válhassanak, először férfiúként kell „újraszületniük”. Ugyanilyen indíttatásból tette komoly megfontolás tárgyává a maconi zsinat, hogy az érdemes nőknek a test feltámadásának napján, mielőtt a mennyek országába belépnek, nem kell-e férfivá változniuk. Nyilvánvaló kapcsolat van továbbá ezen gondolatok és a Platón által a Timaios-ban leírt halál utáni lehetőség között, amelynek értelmében a férfinak – amennyiben önnön spirituális princípiumát az érzéki, testi elembe fojtja és azzal összetéveszti – ahelyett, hogy származási helyére az Égbe térne vissza, nőként kell a Földön újraszületnie. "

Na most a megváltás azt is jelenti kb. hogy helyreállítja az alma evés előtti tudatállapotát az embernek (kiszabadul a mátrixból) - azaz az eddigiek alapján a férfinak, férfiléleknek, férfitudatnak - ami számomra nem azt sugallja, hogy a mátrixból való felébredés lenne az almaevés, hanem ellenkezőleg, az alma evéssel pont a mátrixba esünk bele (egy nihilista, "tudás"alapú materiális világba). Kicsit tehát vitatkoznék, szerintem az alma nem is piros pirula, főleg, hogy Ádám nem hajtotta el Évát az alma evés után, sőt és nem is kék. Számomra nagyon materialista átértelmezése ez egy nem materialista történetnek, de nem azt mondom, hogy nem lehet így értelmezni, csak én nem tudom így értelmezni, főleg a mátrixos dolog miatt, amiben szerintem ugye inkább az ellenkezője történik.

A sámsonos magyarázatod viszont tetszik meg amúgy maga a poszt koncepciója is (a nyers megfogalmazást leszámítva, szövegesztétikai okokból, nem azért mert ne lenne benne feltétlen igazság).

The Cortez · http://redstyleschool.blog.hu/ 2019.04.20. 14:03:36

@corto maltese: Puzsér szerint a nőnek 2 archetípusa van: az egyik Mária, az anya, feleség, de értelmezhetjük simán normális nőként is, a másik pedig Éva, a kurva. Utóbbit FAM mindig azzal cáfolja, hogy a kurva, meg korunk pszichopata, törtető nőszemélye az igazából Lillith. Ez közelebb áll a valósághoz, mert mint írtam Éva valójában nem volt gonosz, csak naiv (vagy ösztönlény), Lillithet meg még antifeminista körökben is a feminácik ősanyjaként szokták emlegetni. Szóval ez egy jó meglátás, kéz a kézben jár a csaj Delilah-val, akit valamiért rendszeresen kihagynak a hasonlítgatásokból.

Neónak és Ádáméknak is addig tart az idill, amíg ki nem nyitják a szemüket. A bibliai történet szerint az Édenkert létezett, viszont a filmben a Mátrix csak egy illúzió volt. Nem teljesen ugyanaz a kettő, de azért akadnak párhuzamok.

corto maltese · http://anarchistakispolgar.blog.hu/ 2019.04.22. 23:35:32

@The Cortez: Jól megleptek amikor ezt fejtegették a legutóbbi Apu-n, mert a Lilithes értelmezésről én is írtam már korábban (lsd. '6 ok, hogy miért lettem antifeminista' posztom).

Mindenesetre ez kevésbé bibliai, mivel nem a keresztény Biblia része az ő története, tehát a keresztények számára nem ismert, így okulni se tudnak belőle a keresztények. De akik ismerik se úgy okulnak ebből, ahogy logikusnak tűnne. Állítólag az egyik legenda szerint ő maga volt a kígyó, aki Évát meggyőzte - és ezt a verziót találta szimpatikusnak az ismeretterjesztő cikk női szerzője (she.hu-n olvasható), azaz azt, hogy kvázi Lilith a Sátán, ez számára az inspiráló mitológiai példa! (A másik verzió a démonná változás.) Függetlenül a két változattól, a lényeg, hogy habár tisztában vannak a feminista nők Lilith szerepével a zsidó mitológiában, ennek ellenére pozitív figuraként tekintenek rá, és gyakorlatilag az ellenkező tanulságokat vonják le belőle mint kéne. Szóval lehet Delilah is majd feminista ikon lesz a végén. :)

Inzon 2019.04.27. 13:12:48

Szegény lúzer. Ha az a főkérdésed, hogy az agyilag normális emberek hogyan képesek a párkapcsolat/házasság mellett kampányolni, akkor egyik történetet sem értetted.

The Cortez · http://redstyleschool.blog.hu/ 2019.04.27. 19:14:16

@Inzon: Szegény nyomorék Inzonka, megint kidobták a kurvák és idejön hisztizni. Azokról volt szó, akik szerint fontos meg tanulságos ez a történet. Látom a szövegértelmezésed mit sem fejlődött. Nyilván te mindegyiket értetted, úgyhogy ne tartsd magadban te bölcs tudós, tudni akarom melyik miről szól.

Inzon 2019.05.06. 12:03:42

Az te vagy, aggszűz. :P

Inzon 2019.05.06. 12:04:37

Magadfajta söpredéknek mindenkik aki becsajozik, alfa, akkor hatalmas nagy nyomorék vagy.
Ennyi.

The Cortez · http://redstyleschool.blog.hu/ 2019.05.06. 17:52:33

@Inzon: Mi? Konkrétumokat írjál te analfabéta!
Írtam már arról, mikor anyádnál jártam. Mégis hogy lehetnék aggszűz? Ne magadból indulj ki Inzonka! :)

The Cortez · http://redstyleschool.blog.hu/ 2019.05.06. 17:54:42

@Inzon: Hol írtam olyat, hogy aki becsajozik az alfa? Mondtam már, akkor pattogjál, ha végre megtanultál szöveget értelmezni!

Inzon 2019.05.11. 20:10:33

Szegény hülye aggszűz... :P

The Cortez · http://redstyleschool.blog.hu/ 2019.05.12. 19:01:55

@Inzon: Írtam már arról, mikor anyádnál jártam. Mégis hogy lehetnék aggszűz? Ne magadból indulj ki Inzonka! :)

Inzon 2019.05.24. 20:26:44

@The Cortez: Mekkora egy aggszűz vagy!...

Inzon 2019.05.24. 20:28:23

@The Cortez: Mekkora egy aggszűz vagy!...

The Cortez · http://redstyleschool.blog.hu/ 2019.05.25. 15:57:58

@Inzon: Írtam már arról, mikor anyádnál jártam. Mégis hogy lehetnék aggszűz? Ne magadból indulj ki Inzonka! :)

Inzon 2019.05.25. 22:48:08

Csak egy aggszűz lúzer beszél így a neten másokkal. Lebuktál! :P

The Cortez · http://redstyleschool.blog.hu/ 2019.05.26. 15:01:16

@Inzon: Egy aggszűz lúzer csak pár havonta jön fel a netre, és akkor is valami stílustalan baromságot ír oda 1-2 oldalra, a tőle nagyobbakkal és intelligensebbekkel meg csak óvodás módon kötözködik. Szóval te buktattad le magadat buzikám :)

Inzon 2019.06.09. 19:10:26

Kis lúzer.Látom amúgy beismerted, hogy egy szánalams, depressziós állat vagy.
Szóval nincs más mondandóm neked.
Túl ember alatti vagy.
Ez vagy te. Pöhh...

The Cortez · http://redstyleschool.blog.hu/ 2019.06.09. 20:27:12

@Inzon: Látom még mindig nem sikerült elsajátítanod a szövegértelmezés képességét te kis analfabéta. Melyik részét nem értetted annak, hogy az egész csak pár napig tartott? Ha valaki depressziós az mióta szánalmas meg állat te szociopata geci?

„Ez vagy te. Pöhh...”

Ez inkább te vagy anyáddal együtt, aki sikeresen félrenevelt téged.
A NYÚL ÜREGE
süti beállítások módosítása