Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

A NYÚL ÜREGE

2018. október 24. 21:21 - The Cortez

A 10 legjobb slut shaming-témájú dal

Mint ahogy a férfiszférában, úgy a rap/hiphop zenében is a slut shaming az egyik legizgalmasabb, legélvezetesebb téma, tehát igencsak itt van már az ideje annak, hogy összegyűjtsük a 10 legkiválóbb, magyar nyelven előadott, kurvákról szóló dalt.

6c12d856a4c7fa8ca60315457226f28a-d8qbzkp.jpg

 

10. Színésznő 2

Rico és C2SH közöse egy színvonalasnak szánt, éneklős refrénnel feldobott rapzene. Nem a legerősebb alkotás a témában, de a lényeget így is nagyszerűen elmondja a pénzéhes kurvákról.

9. Kurva...

Kemény ütem, még keményebb szövegek. Hangulatos rapzene a social media kurvákról, Rhino és Escobar előadásában.

8. Színésznő

Az első rész szövegileg jóval ütősebbre sikeredett, mint a folytatás. A vége felé konkrétan leszögezik az alkotók, hogy nem általánosítanak, nem a nőkkel, hanem a kurvákkal van bajuk.

7. Picsa

Durva szövegek, ütős rímek. A Beerseewalk népszerű száma, kiválóan bemutatja a mai felszínes tini- és party kurvákat.

6. Ribancok

Az egykor szebb napokat látott Dopeman nagyszerű klasszikusa. A dal 2 versszakra van osztva: az elsőben kitűnő leírást kapunk a "férfiribancokról", de nem a hímprostikról és sajnos nem is a manginákról, hanem a kétszínű, gyáva, szarkavaró palikról, a másodikban pedig Pityinger bemutatja a modern, anyagias nőnemű ringyókat, ráadásul még a velük való párkapcsolat veszélyeire is felhívja a figyelmet. Hangulatos alappal ellátott zene, amit csak az elején meg a végén hallható, Ogli G által elkövetett, kurva erőltetett keménykedés zülleszt le valamelyest.

5. Nagylány

Színvonalas alapra helyezett igényes szöveg a tinikurvákról, amelyet 2012 tájékán, pont a szóban forgó, agyhalott réteg majmolt a legjobban. A BLR nevű rapper trackje a Belehalok című albumon jelent meg, de szerencsére sem Majkának, sem Curtisnek nem sikerült belekontárkodnia.

4. Qrvák királynője

Az alig ismert Payback, alig ismert száma a klubokat elárasztó party kurvákról.

3. Stricik és kurvák

Az eredeti verzió 97'-ben, Dopeman első albumán jelent meg. A 10 évvel későbbi feldolgozás továbbra is egy rappárbaj, amiben még mindig a nemek harca a téma Pityinger & MC Ducky között. A remake első felében a régi szöveget olvassák fel, majdnem szó szerint, a másodikban pedig egészen új dumákkal egészítik ki a tracket. MC Ducky természetesen ebben a változatban is a tipikus, hisztis feminista baromságokat tolja, míg Dopemannek sikerül 1 kőkemény, egyben vicces alázást nyomnia, amelyben szépen rávilágít a XXI. századi, női szingli életformára.

2. A Csajozós Nóta 2

Rohadtul durva, vagány, stílusos alap, kemény szövegek, ütős rímek és még ütősebb refrén. Ez már egy igazi, férfias odavágás, még akkor is, ha a végén az egyik csávó igencsak túltolja a slut shaminget.

1. Orosz rulett

Egy valódi piros pirulás látlelet az elférfiasodott nőkről, meg a magyar éjszakai életről. Az egész dalszöveg zseniális, de a legerősebb rész talán az utsó 40 másodperc, ahol a szerző néhány mondatban, antifeminista igénnyel foglalja össze a lényeget. Sajnálatos, hogy az előadó ez után a szám után, menthetetlen lejtmenetbe kezdett.


Kép forrása: itt

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://redstyleschool.blog.hu/api/trackback/id/tr1914319795

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Slepy 2018.10.25. 00:26:17

Ezt az albumot valamikor rongyá hallgattam. A Madam Killer és az Átbaszás tételek a legjobbak.
youtu.be/gVCMDcIxPVk?list=PL24L7CcJ9MgZ2VQovGcwi9dkCH45dLO19

The Cortez · http://redstyleschool.blog.hu/ 2018.10.25. 17:55:28

@Slepy: Ez a csaj valamiért nem lett túl ismert. Ő nem nagyon slut shame-inggel, a zenéi inkább arról szólnak, hogy ő a kurva. A Madam Killer gyenge, erőltetett keménykedés, aminek a refrénje elsőre jónak tűnt, de igazából azt is elszarta – összességében annyira szar, hogy már jó kategória. Az Átabaszásnak meglepően jó a szövege, viszont a refrén ott is elég irritáló.

bandiras2 2019.09.02. 15:20:26

Kiegészíteném egy angol nyelvű dalocskával:
www.youtube.com/watch?v=OJLotMnfF5w

The Cortez · http://redstyleschool.blog.hu/ 2019.09.07. 22:10:24

@bandiras2: Ez jó, de akár a tág pináról szóló poszt alá is berakhattad volna :)
A NYÚL ÜREGE
süti beállítások módosítása