Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

A NYÚL ÜREGE

2018. augusztus 11. 21:07 - The Cortez

Vége a gender bulinak

Betiltja a kormány a hazai gender studies-t. A hét elején 24 órás ultimátumot kaptak a magyar egyetemek, hogy véleményezzék az Emmi és az igazságügyi tárca előterjesztését, amely szerint nem indulhat több képzés genderszakon. 

what_the_fuck_by_extorpid-d4e9qzt_png.jpg

Az Emmi szerint simán belefér a képzés megszüntetése, mivel a gender studies gazdaságilag nem racionális, és nincs rá igény. Pénteki válaszában azt is írja, hogy "a képzés más szakoktól vesz el erőforrásokat, rontja az egyetemek gazdasági stabilitását. Az állami közfinanszírozású egyetemeknek mindezt figyelembe kell vennie, mivel ezen felsőoktatási intézmények célja a társadalmi és munkaerőpiaci valós igényeknek való megfelelés".

A módosítás az ELTE-t meg a CEU-t érinti. Az utóbbinál a rendelet kizárólag a magyar képzésre vonatkozik. 


Források: itt és itt
Kép forrása: itt

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://redstyleschool.blog.hu/api/trackback/id/tr8714175517

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

corto maltese · http://anarchistakispolgar.blog.hu/ 2018.08.11. 22:53:51

Ez ilyenformában nem a vég, csak olaj a tűzre. Mártírszak lett belőle! Áldozatszerepet kapott egy pszeudo-tudomány. Romantikája lett és személyesebbé vált, nem egy különc áltudomány most már, hanem szegény pici (=szimpatikus) áldozat, még annak is akinek eddig közömbös volt.

Ennél nincs is jobb reklám a gendernek. Most már nem csak egy furcsa (ál)tudomány, de az ellenzékiség tudománya is lesz. Azaz még olyanok is szimpatizálni kezdenek vele, akik eddig nem tudtak róla sokat, de mivel a kormányzat fullba nyomja a kretént, ezért annak nem is hisznek, ha igazat is mondana, akkor se. De nem is mond: ez az indoklás nagyon ingatag, az eljárás visszás és erőből végrehajtott bunkósbot. Béna. Ezt sokkal elegánsabban és csendesebben is megoldhatták volna, okosan.

Értem én, hogy kultúrkamp, de kultúráltság nélkül az nehéz dolog. A MGTOW sem hasznos a kormány demográfiái programjának, tehát ha útban lesz, azt is eltiporják pont ilyen méltánytalanul. Úgyhogy egyik szemünk sírhat, másik nevethet.

De a posztod hatására a kommentem tartalmával együtt erről most posztoltam is. :) Egyébként ha már elragadtattam magam, és szemtelenül reklámozom magam nálad, szeretném megkérdezni, hogy nem lenne-e kedved mint MGTOW elolvasni az én (mint laikus antifeminista és nem MGTOW) antifeminista álláspontomat, esetleg véleményezni? :)

anarchistakispolgar.blog.hu/2018/05/21/6_ok_hogy_miert_lettem_antifeminista

The Cortez · http://redstyleschool.blog.hu/ 2018.08.16. 22:51:54

@corto maltese: Eddig is védték a liberális prolik a gender studies-t meg a gendert, amikor Puzsér írogatott róluk.

„Ezt sokkal elegánsabban és csendesebben is megoldhatták volna, okosan. ”

Lehet, de hogyan?

„A MGTOW sem hasznos a kormány demográfiái programjának, tehát ha útban lesz, azt is eltiporják pont ilyen méltánytalanul. ”

Egyszer már próbálkoztak a szingliadóval.

„nem lenne-e kedved mint MGTOW elolvasni az én (mint laikus antifeminista és nem MGTOW) antifeminista álláspontomat, esetleg véleményezni? :)”

Már láttam a blogodat, majd elolvasom és véleményezem a cikket. Te amúgy nem a Krasznai vagy?

The Cortez · http://redstyleschool.blog.hu/ 2018.08.16. 23:11:32

@Khalman Szolga: Zsótért bírtam a vicces hangjával, meg a még viccesebb kinézetével együtt. Főleg azt szeretem, amikor filmekről beszél, de ez a cikk 1 nagy csalódás tőle. Elég nagy faszságokat hordott össze.

corto maltese · http://anarchistakispolgar.blog.hu/ 2018.08.17. 14:29:45

@The Cortez:

Oks, köszi. Nem, nem én vagyok.

Ez szerintem nem csak a liberális prolikra van hatással, és nem csak a buta emberekre, hanem az ebben a témában járatlanabb, bizonytalanabb emberekre is szép számmal. Igazából a kormány szándéka nem volt se a csendesség, se az elegancia, hiszen a megosztásra utaznak, nem akarnak egység frontokat. Itt ugye nehéz szétválasztani, hogy a gender studiesnak van-e létjogosultsága, és azt hogy ilyen módon legitim-e szakot megszüntetni? Ha ezt a kettőt szétválasztjuk, két külön vitát kapunk, melyek párhuzamosan futnak, és amelyek közül az egyikben a kormány elvérezne, ha nem tudna takarózni a másikkal. Ellenben most a kettő - egyetemi autonómia és gender studies - össze van mosva: hülye egyetem, egyetemi hülyék...

A szingliadó is valahol rávilágít erre az attitűdre: se nem elegáns, se nem csendes, se nem célravezető, ellenben szinglinek lenni nem lett rosszabb, se elítélendőbb, ha pedig bevezették volna, meg pláne nem lett volna.

Ha a szakot eleve el se indítják, probléma se lenne, de ha már mégis megtörtént intellektuális úton le lehetett volna győzni őket, ami szerintem sokkal hatásosabb lett volna. Ha pl. megvizsgálják a gender studies illetve konkrétan akár az állam által egyébként eddig furamód csendben engedélyezett és pénzelt itthon elindult szakok által elért eredményeket, kutatásokat, publikációikat, stb., és az asztalra téve ezeket megkérdezik a szak illetékeseit, hogy ezek amúgy tényleg társadalomjobbító, apolitikus és hasznos dolgok, amiket továbbra is állami keretek között kell végezni és finanszírozni... A válasz sok minden lehet, a szokásos mantrán túl azonban csak hebegés-habogás. De még azokat is tételesen cáfolva vagy rávilágítva és fókuszálva a többi sokkal hangsúlyosabb és károsabb visszásságra már biztosan nem lenne érv maguk mellett, amivel gyakorlatilag saját maguk ágyaznának meg ezzel a szak megszüntetéséhez. És akkor nyertek volna igazán, ha az ELTE maga szünteti meg a szakot a kormány legitim érveit látva. Jó, nincsenek illúzióim, lehet ez nagyon nagy elvárás részemről. De akkor inkább maradt volna meg a szak, mint különc csodabogarak gyűjtőhelye, semmint legyen így a jóságos Lázadók ideologikus tudománya a gonosz Birodalom ellen.

The Cortez · http://redstyleschool.blog.hu/ 2018.08.17. 16:11:27

@corto maltese: Értem. Addig egyébként nem lenne baj, amíg az ellenzék csak itthon hőbörög,d e sajnos már külföldön is elkezdték.
A NYÚL ÜREGE
süti beállítások módosítása