Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

A NYÚL ÜREGE

2018. július 28. 20:33 - The Cortez

Úriemberség = Manginizmus?

Egyik olvasónk olyan cikket ajánlott a figyelmünkbe, amelyben egy nő a klasszikus úriemberség ismérveit, és azok eredetét taglalja. Ezzel még nem is lenne baj, de sajnos a leírt szokások nagy része, kísértetiesen hajaz a mai manginák viselkedésformájára. A poszt 2015-ben készült, ám azóta se reagáltak rá valami sokan, úgyhogy már igencsak itt van az ideje annak, hogy végre alaposabban szemügyre vegyük.

gentleman_by_vanilla_cassette.jpg

A cikk azzal indít, hogy régen az "úriember" felállt, ha egy nő lépett be a szobába. Erre csak annyit lehet írni, hogy ha a nőszemély nem volt a főnöke, akkor teljesen feleslegesen állt fel előtte. Meg különben is mit csinált akkor, amikor egymás után vagy 30 nő lépett be a szobába? Liftezett a székén? Lehet, hogy ez a gesztus anno a tisztelet szimbóluma volt, de azt többféle, ennél sokkal férfiasabb módon is ki lehet fejezni.
Arról is szót ejt a szerző, hogy évszázadokkal ezelőtt úgy tartotta az illem, hogy a palinak a nő bal oldalán kellett kutyagolnia az utcán, hogy a sár meg a szar őrá, és még véletlenül se a csajra fröcskölődjön. Ez viszont már tényleg nettó csicskaság! És nem csak ma számítana annak, hanem már akkor is az kellett volna legyen.
Természetesen a klasszikus ajtónyitogatást sem hagyja ki a 20-as listából. Elmondása szerint, az ükanyáink korában azért nyitották ki a csajnak az ajtót, hogy az feljebb húzhassa a hosszú ruháját. Értelemszerűen ennek ma már semmi létjogosultsága nincsen. Lehet régen ez volt a divat, de akinek nem tűnt volna fel, annak elárulom, hogy a mai nők nagy része kurvának öltözik, és még csak hírből sem ismeri a hosszú cuccokat. Másrészt hiába mondják azt, hogy elvárják ezt a gesztust, mivel a Valóságban 5-ször körberöhögik azt a férfit, aki a kilincsnyomogatással próbálkozik.
Arra is kitér a poszt, hogy 1 úriember nem fikázza le a háziasszony szarul sikerült főztjét, hanem kussol és magában tartja a véleményét. Ez inkább amolyan illemszabály, hogy nem minősítgetjük annak a kajáját, akitől enni kapunk, legyen akár férfi, akár nő, vagy éppen transznemű az illető.
Az is szerepel a cikkben, hogy egy úriember nem hangos röhögés-óbégatás kombóval hívja fel magára a figyelmet. Ez tényleg így van! Egy normális nő sem így veteti észre magát, de belőlük mint tudjuk, iszonyatosan kevés található a bolygón.
A szerző leírja, hogy 1 úriember csak az után foglal helyet, ha a nő már leült, meg addig álldogál, amíg a nő, vagy minden nő helyet nem foglal. Ezeket a gondolatokat egy 1860-ban kiadott illemtankönyvből merítette. Az évszám kitűnően jelzi, hogy 2018-ban mégis mennyire lehet komolyan venni a szerzeményt.
A bejegyzésben az is olvasható, hogy a férfi soha nem halad a nő előtt. Ez állítólag onnan ered, hogy a nők ruhája régen nehéz és sokrétegű volt. Annak idején biztos, de manapság már kurvára nincs ilyen. A blogger is egyetért ezzel, mivel szerinte napjainkban inkább a magas sarkú cipők, illetve a hosszú cuccok jelenthetnek problémát. Hát az igazság az, hogy az utóbbiak semmiképpen, az előbbiek viszont igen (már ha az átlagosnál magasabbak), de azt hozzá kell tegyük, ha a nőnek feltűnési viszketegsége van, vagy éppen kurvásat akar játszani a nyílt utcán, akkor azért vállalja csak ő a felelősséget. A szerző egyébként azt is megemlíti, hogy a mai illemkódexben nem szerepel az a rész, hogy „kinek kell hátul haladnia akkor, ha a hölgy extra mini szoknyát visel.” Azért nem, mert a hölgyek nem viselnek extra mini szoknyát, másrészt a férfinak nincsenek kötelezettségei, ha a csaj ribancnak öltözik.
Az is le van írva, hogy a férfi mindig átadja a helyét a nőnek. Nem terhes, makk egészséges nőnek csakis akkor, ha úri kedve úgy tartja. Ha pedig úgy "illik", hogy minden nőneműnek át "kell" adnia a helyét, akkor sokkal egyszerűbb lenne betiltani, hogy a férfiak egyáltalán leülhessenek a buszon.
A poszt 11. pontja: „A férfi viszi a hölgy táskáját”. A szerző szerint ez a szokás, manapság legfeljebb csak a "kis tiniknél" lehet jellemző. Jobb esetben tényleg csak náluk! De ha a férfi viheti a nő táskáját, akkor nyilván bele is nézhet/nyúlhat.
A 12. pont az elmaradhatatlan számlafizetésről szól. Természetesen ezúttal is azt olvashatjuk, hogy a férfinak kell kiperkálnia az egészet. Valójában elég, ha csak a felét. Vagy még azt se... 
Arról is ír, hogy az illem szerint a férfi az esernyőt a nő feje fölé tartja, még akkor is, ha a pali közben szarrá ázik. Ez legalább annyira balfaszság, mint a sáros út mellet való lépkedős példa, ráadásul még logikátlan is teljesen egyértelmű, hogy neki is az eső alá kéne húzódnia, főleg akkor, ha tetszik neki a csaj.
14. pont: „Odaadja a hölgynek a saját kabátját”. A szerző szerint a vacogó nő ettől a gesztustól hálás lesz és szerelmes. Hát ha normálisan felöltözött volna, akkor nem kéne vacognia. Egyébként ennek a dolognak csak akkor van értelme, ha mindketten valóban szerelmesek.
Az író rátér a pontosságra is. Szerinte 1 úriembernek még a dugó sem lehet a mentsége, ha elkésik a randiról. Pedig jól tudjuk, hogy a férfinak 1-2 percet késnie kell a találkozóról. Minden más esetben előny a pontosság.
A 19. pontban megtudhatjuk, hogy ha a nő kinézete/megjelenése a téma, akkor az úriember bókol és nem kritizál, mert az bunkó dolog. A Valóságban ez úgy működik, hogy a palinak egyszerre kell bókolnia meg bunkóznia.
A szerző az unalomig ismételgetett, férfi soha nem üthet meg nőt-témával zárja a toplistáját. Tényleg nem, de ha az verbális- vagy fizikai erőszakot alkalmaz, akkor önvédelemből mindenképpen.  
 

Kép forrása: itt

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://redstyleschool.blog.hu/api/trackback/id/tr5314114591

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A NYÚL ÜREGE
süti beállítások módosítása