Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

A NYÚL ÜREGE

2017. július 17. 19:05 - The Cortez

Kritika: 500 nap nyár

„A film a képzelet szüleménye, bármely egybeesés élő vagy halott személyek életével csak a véletlen műve. Különösen a tiéddel Jenny Beckman. Te picsa..."

p3989440073314.jpg

Már a főcímben sikeresen utalnak rá, hogy ez nem 1 szokványos, nyálas romkom lesz, hanem 1 sokkal formabontóbb, egyedibb hangulatú film. Így is lett, de ettől függetlenül a zsáner – részben – továbbra is romantikus.
Az alapszituáció teljesen modern és reális. Érdekesség, hogy itt a női főszereplő veti el az élethazugságokat, illetve ő mondja ki azokat az okosságokat, igazságokat, éles meglátásokat, amelyeket a valóéletben az intelligensebb palik szoktak. Tehát a mozi nemcsak szakít a hiteltelen, életszerűtlen romkomokkal, hanem rávilágít olyan dolgokra, amilyeneket a legtöbb hollywoodi stúdió szándékosan nem mer felvállalni (utoljára az alpári humorral operáló az A spanom csaja próbálkozott ilyesmivel).
Ám sajnos hiába az ütős, egyoldalú párkapcsolat- meg elcseszett szerelem koncepció, az intellektuális, helyenként poénos dialógusok, a mély szenvedéstörténet, a nem lineáris, időben össze-vissza ugráló sztorivezetés, a kreatív képi megoldások, továbbá a kiváló trackek, ha a cselekmény a kelleténél jóval többször fullad unalomba, és ha a végén hozzánk vágnak 1, az addig felépített filmtől teljesen idegen dupla csavart. Kár, hogy így zárták le, mert ez az alkotás simán elbírt volna 1 valóságosabb, vagy ha úgy tetszik, akkor 1 sokkal "woody allenesebb' befejezést.

5/10

Kép forrása: itt

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://redstyleschool.blog.hu/api/trackback/id/tr1112670485

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
A NYÚL ÜREGE
süti beállítások módosítása