Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

A NYÚL ÜREGE

2016. december 20. 17:52 - The Cortez

Kritika: Knock Knock (Kopp-kopp)

Eli Roth bemutatja nekünk, hogy milyen az, amikor házhoz jön az Ingyen Pizza, és hogy hogyan teszik tönkre a kurvák a férfiak meg – ha van – családjuk életét unalomból, érdekből, szórakozásból stb.

A valóság szerencsére ritkán olyan durva mint a filmben, de a lényeg így is benne van: „Ingyen Pizza”, manipulálás, megrögzött hazudozás, fenyegetőzés, követelőzés, rágalmazás, hamis nemi erőszak-vád. És az a szomorú, hogy a társadalom ostobábbik fele ezeknek a bűnözőknek hisz. Persze többféleképpen lehet értelmezni a sztorit. Előfordulhat, hogy Eli Roth egy áruló, és ő is a „Minden férfi szemét” című hazugságot akarta Nekünk felvázolni. Remélem inkább az első verzió!

A nyitójelenet egész jól sikerült a kamerakezelésnek köszönhetően. Nem sokkal később feltűnik Reeves, és szánalmas bohóckodásba kezd a gyerekekkel együtt, majd megjelenik a 2 kurva, aztán 1 színvonalas, erotikus pár perc veszi kezdetét. A film csak ezután csap át tipikus házfoglalós thrillerbe.
A színészi játék kritikán aluli. Reeves hihetetlenül gyengén alakít. Egyetlen ütős jelenete, amikor elszakad nála a cérna, és óbégatva küldi el a 2 csajt az anyjukba (abban a monológban mindent elmond az összes mai pszichopata nőről). Vártam, hogy jobban elguruljon a gyógyszere SPOILER és levadássza őket, de a revans az sajnos elmaradt. Bezzeg a Köpök a sírodra filmekben (és a hasonlókban) lehetett, pedig ha úgy vesszük itt is nemi erőszak történt (ráadásul kétszer) SPOILER OFF

A finálé az Eden Lake-hez hasonló, mert itt is sokáig a nézőben marad a feszültség. Mondjuk ha pszichopata akkor nem, mivel happy endként fogja fel a befejezést. Jól indult, de a közepétől hiteltelenné meg logikátlanná vált. Az utolsó képsorok viszont durván nyomasztóak!

5/10

Képek forrása: itt és itt

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://redstyleschool.blog.hu/api/trackback/id/tr8112063571

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2017.01.25. 16:02:28

"Reeves hihetetlenül gyengén alakít."

Mint az esetek többségében. Keanu Reeves-t sosem tartottam egy jó színésznek. Megnéztem a sokak által dicsért John Wick-et. Keanu nem tudta eljátszani a bérgyilkost - egy olyan szerepet, amit még egy Jeane-Claude Van Damme is könyökből hoz. Képtelen érzelmeket megjeleníteni az arcán - legyen az öröm, bánat vagy düh. Volt egy jelenet, amikor rámosolygott a pultos csajra - és még a mosoly is erőltetett volt az arcán. Borzalmas színész, nem értem, miért futtatják agyba-főbe.
A NYÚL ÜREGE
süti beállítások módosítása