Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

A NYÚL ÜREGE

2018. május 20. 02:30 - The Cortez

Ajánló: A homár

Eredeti cím: The Lobster
Stílus: Romantikus, Vígjáték, Sci-fi
Nemzet: Görög, Angol, Holland, Ír, Francia
Év: 2015

p_62682_ncfletmx.jpg

Egy meglehetősen beteg, ám annál egyedibb alkotás, amelyben az egyedülálló embereket összegyűjtik egy szállodába, ahol ha 45 nap alatt nem találnak párt maguknak, akkor állattá változtatják, majd száműzik őket az erdőbe. A történet bár hihetetlenül abszurd, mégis a mi társadalmunkra reflektál, és 1 igen éles kritikát fogalmaz meg róla. A Valóságban is ugyanazokat az élethazugságokat szajkózzák állandóan, mint amiket a filmben: „az ember csak párkapcsolatban, családban lehet boldog... ha gyerek születik, az majd minden problémát megold... aki egyedül marad az magányos lesz...” stb. Ezerrel megy a propaganda (a mi világunkban a politikában meg a médiában, az A homár világában pedig a színpadi játékokban), és akik nem értenek egyet a többséggel, nem hajlandóak a társadalom elvárásai szerint élni (a filmben az erdőben élő lázadók, a Valóságban a szinglik + MGTOW-k) azokat üldözzük, megszégyenítjük, lejáratjuk, kirekesztjük. Ezt a jelenséget hívják a férfiszférában kék pirulás terrornak, vagy Blue Pill-nácizmusnak erre próbál a mozi zseniálisan rávilágítani.

p_62682_qqghedze.jpg

A görög Yorgos Lanthimos hozza az Egy szent szarvas meggyilkolása c. művében is visszaköszönő stílusát: a vicces, fél percenként felcsendülő zenét, a valóságtól elrugaszkodott, abszurd dialógusokat, a nyomasztó atmoszférát és a színvonalas fényképezést. A téma nagyszerű, az elvont tálalás sem rossz, a poénok is működnek, de sajnos a játékidő vége felé közeledve, a cselekmény erősen unalomba fullad.
Az alapötlet miatt mindenképp érdemes megnézni, de aki esetleg 1 tipikus romkomot vár, az hatalmasat fog csalódni, mivel az alkotás 1 elborult, egyedi művészfilm, ami rendesen felrúgja a sablonos romantikus komédiák szabályait.

Kép forrása: itt és itt

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://redstyleschool.blog.hu/api/trackback/id/tr8013984206

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Blacktron2 2018.09.01. 02:19:33

Szerintem ebbe te látsz bele túl sok jót. nem biztos hogy szándékos szimbolika.
Idén ez és a szent szarvas voltak messze a legrosszabb filmek amiket láttam!
Egyébként tetszik a blogod, most találtam. üdv!

The Cortez · http://redstyleschool.blog.hu/ 2018.09.03. 22:40:51

Tény, hogy megvannak a hibái. Ha nem a Blue Pill-nácizmusra gondolt a rendező, akkor csak simán a fasizmusra.
Köszi, jó olvasgatást!
A NYÚL ÜREGE
süti beállítások módosítása